Recensies

Charlotte, Guedelon reis september 2018:

Vrij spontaan besloten we om mee te gaan naar Guedelon. Met bekenden en onbekenden 3 dagen Frankrijk. Het waren 3 heerlijke dagen met uiteraard een dagje Guedelon. Met een heerlijk reisgezelschap en een deskundige reisleider was het een heerlijke trip. Alleen jammer dat het bezoek aan Bouillon in de soep(het water) viel van de regen. Wel geniaal om daar rond te lopen. Een ander Frans avontuur willen we graag mee maken.

Ferry, Slagvelden rond Ieper maart 2019

Aangezien onze familie naam van Ieper komt hebben wij iets met de omgeving. Toen we hoorden dat Cranenburgh Travel een tocht ging organiseren over de slagvelden rond Ieper konden we die natuurlijk niet missen. We waren eigenlijk een soort proefkonijnen, omdat dit de eerste keer was dat deze tocht werd georganiseerd. Om dat even extra spannend te maken hadden wij onze 3 maanden oude dochter mee. Doordat ons gezelschap klein was, was dit best te doen. In groter gezelschap raad ik aan vooral de kleine uit logeren te brengen of op een andere manier creatief mee om te gaan, ik kan me voorstellen dat een baby die de nodige aandacht vraagt en nodig heeft best hinderlijk kan zijn tijdens zo’n reis. Maar goed: We waren er nu eenmaal inclusief kleine raddraaier. We begonnen met een wandeling door Ieper. Daar waren voor ons niet echt plekken die we nog niet kenden, maar wel leuke historische weetjes welke Menno enthousiast vertelt. Daarna gingen we de omgeving in en bezochten een aantal belangrijke plaatsen uit WO1, waaronder de welbekende loopgraven. ’s avonds mocht natuurlijk het bijwonen van de last post bij de Menenpoort niet ontbreken. Dit is toch telkens weer een indrukwekkende herdenking waar iedere dag belangstelling voor is. De 2e dag bezochten we museum Zonnebeke waar ook weer een hoop te leren viel over de 1e wereldoorlog in de Ieperse klei. Ook bezochten we een aantal militaire begraafplaatsen. Overal werden we goed gevoed met informatie over de locaties en of de omgeving waarin we waren. De overnachtingslocatie was netjes met prima avond maaltijd en ontbijt. Kortom: Interessante trip!

Anna, Guedelon reis maart 2019:

Net een fantastische trip naar Guedelon in Frankrijk gehad. Wat deze trip zo speciaal maakt is de aandacht en deskundige informatie van de organisator. De gezelligheid en intimiteit van een kleine groep maakt dat deze reis uitsteekt boven de grote reizen. Er is tijd voor verdieping, ruimte voor persoonlijke intresses en kastelen “buiten de gebaande paden”. Of je nu zelf al een hoop historische kennis hebt of gewoon kadtelen mooi vindt, deze trip is een aanrader.

Jochem, Guedelon reis maart 2019:

Onlangs een prachtige reis gemaakt met Cranenburgh Travel.
Door omstandigheden moest het reisplan relatief last minute omgegooid worden, dit is geweldig opgelost door de gids.
De gids zorgt dat hij op de hoogte is van de geschiedenis van de historische locaties die bezocht worden. Hij weet waar te gaan en waar de informatie te vinden.
De reis was met een kleine groep, hierdoor heb je uitgebreid de tijd om vragen te stellen en met iedereen kennis te maken.
Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis? Dit startende bedrijfje is, voor mij, HET adres om heen te gaan.

Marthijn, Kastelen aan de  Moezel april 2019:

Geweldige reizen met relaxte reisleider.
Kleine groepen is helemaal top zodat er aandacht is voor iedereen!